Salát hlávkový PRAŽAN – polní, ledový 3851
21 Kč
Ledový salát s vysokou odolností k vybíhání. Hlávka je kulovitá až ploše kulovitá, dobře uzavřená, hustá, se žlutozelenými lesklými krycími listy, křehká a šťavnatá o hmotnosti 500 – 1000 g. Je vhodný k výsevu od března do května, ke sklizni od července do září. Snáší letní sušší podmínky.
-
Salát hlávkový
Lactuca sativa var. capitata / Šalát siaty
PRAŽAN
Ledový salát s vysokou odolností k vybíhání. Hlávka je kulovitá až ploše kulovitá, dobře uzavřená, hustá, se žlutozelenými lesklými krycími listy, křehká a šťavnatá o hmotnosti 500 – 1000 g. Je vhodný k výsevu od března do května, ke sklizni od července do září. Snáší letní sušší podmínky.
Obsah: 0,60 g
HTS: 1 – 1,5 g , v 1g 800 – 1000 semen
Výsev: březen – červen
Spon: rychlení 20 x 20 , 20 x 25, 25 x 25 cm (podle velikosti hlávek jednotlivých odrůd)
– pole – jarní 25 x 25 cm– letní 25 x 30 cm
– ledový 30 x 30 cm
Sklizeň: červenec – září
Salát vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu v II. trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Doporučujeme osluněné polohy. Při výsevu přímo na záhon vyséváme semena mělce do řádků nebo po špetkách ve sponu 25 x 25 až 30 x 30 cm a rostliny po vzejití vyjednotíme. Pro předpěstování sadby vyséváme semena mělce do truhlíků a ve stadiu tvorby pravých listů rostlinky pikýrujeme do sponu 4 x 4 cm. Teploty ve dne udržujeme v rozmezí 16 – 20°C, v noci 4 – 6°C. Vysazujeme při 4 – 6 pravých listech mělce na záhon tak, abychom nezahrnuli srdéčko rostliny. Zavlažujeme pravidelně menšími dávkami vody.
Zdroj dat: SEMO a.s. Smržice
-
Hmotnost 0,003 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm