Pažitka pravá JEMNÁ 10550
15 Kč
13,39 Kč bez DPH
Odrůda vhodná pro rychlení a polní pěstování. Vytváří jemný list světle zelené barvy s vysokým obsahem vitamínu C. Vhodná pro kuchyňské využití k ochucení jídel.
Katalogové číslo: 11919
Zelenina, Semena Osiva Moravia, Osiva a sadba
-
Pažitka pravá
Allium schoenoprasum
JEMNÁ
Odrůda vhodná pro rychlení a polní pěstování. Vytváří jemný list světle zelené barvy s vysokým obsahem vitamínu C. Vhodná pro kuchyňské využití k ochucení jídel.
Obsah: 1,5 g
Výsev: březen – červenec
Vegetační období: 120 dnů
Sklizeň: březen – říjen
Jak pěstovat pažitku:
- Pažitku můžeme pěstovat prakticky na každé zahradě, může na jednom místě vydržet několik let. Výborně se dá pěstovat celoročně v nádobách.
- Pažitka nejlépe prospívá v dostatečně výživné, ale ne čerstvě pohnojené, kypré hlinitopísčité půdě, vyžaduje slunečné nebo částečně zastíněné místo.
- Pažitka se vhodně doplňuje s mrkví, celerem, petrželí, pastiňákem, červenou řepou. Naopak jí nesedí blízkost fazolí, hrachu, zelí, kapusty, květáku, brokolice a růžičkové kapusty.
- Semínka vyséváme nejlépe v dubnu a květnu přímo na záhon mělce do hnízd ve sponu 30 x 20 cm nebo do řádků vzdálených 30 cm.
- Semena vyklíčí zhruba za 3 týdny a po 7–8 týdnech můžeme sklízet. Také si brzy na jaře můžeme předpěstovat sadbu, kterou vysadíme v květnu po více rostlinkách do hnízd.
- Během vegetačního období dopřejeme pažitce pravidelnou a přiměřenou zálivku, půda by neměla dlouhodobě vyschnout, ale také nesmí být přemokřená.
- Chceme-li, aby rostlina bohatě obrůstala a nať si udržela pikantní chuť, odstraňujeme průběžně rozkvetlé květy.
- Pažitkovou nať začínáme pravidelně sklízet, když rostlina dosáhne výšky zhruba 10 cm. Seřezáváme ji asi 3 cm na zemí a ihned spotřebujeme.
- Pažitka je mrazuvzdorná, na zimu ji můžeme přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať.
-
Hmotnost 0,003 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm