Okurka nakladačka OTHELLO F1 – jemnoostná 10465
33 Kč
29,46 Kč bez DPH
Odrůda je velmi raná, se středně bujným vzrůstem, velmi výnosná, tolerantní vůči padlí, virózám, plísni okurkové a černé skvrnitosti.
Není skladem
Katalogové číslo: 11791
Zelenina, Semena Osiva Moravia, Osiva a sadba
-
Okurka nakladačka – jemnoostná
Cucumis sativum L.
OTHELLO F1
Hybridní odrůda. Odrůda je velmi raná, se středně bujným vzrůstem, velmi výnosná, tolerantní vůči padlí, virózám, plísni okurkové a černé skvrnitosti. Okurka je náročná na teplo, vysévejte až teplota půdy dosáhne 14 – 15 oC. Plody jsou tmavé, hustě a jemně bradavičnaté, středně dlouhé, s velice kvalitní dužninou. Vhodná pro konzervaci.
Obsah: 1,2 g
Výsev: květen
Spon: 80 – 100 x 10 cm
Vegetační období: 60 – 70 dnů
Sklizeň: červenec – srpen
Jak pěstovat okurky nakladačky:
- Vyžadují hluboké propustné půdy, bohaté na humus i živiny a slunečné stanoviště chráněné před větrem. Nedaří se jim v těžkých, studených a zamokřených půdách.
- Osivo okurek nakládaček vyséváme od května do června do dobře připravené půdy obohacené o kompost.
- Při setí má být půda teplá alespoň 15 °C, potom semena vyklíčí do cca deseti dnů.
- Pěstovat je můžeme i ze sadby. Vždy dvě až tři semena vysejeme do větších květináčků asi měsíc před plánovanou výsadbou na záhon.
- Pro optimální vývoj plodů je nutná pravidelná a dostatečná zálivka od vzcházení až do konce nasazování plodů. Zaléváme dvakrát až třikrát týdně.
- Při teplotách pod 18°C je zálivka zbytečná. Voda by také neměla být výrazně chladnější, než je teplota půdy.
- Nejvhodnější je zálivka podmokem. Ve vzdálenost asi 20 cm od řádku rostlin uděláme mělkou rýhu, do které vodu napustíme.
- Nakládačky jsou náročné na hnojení, a to zejména v období nasazování plodů. Používáme speciální hnojivo na plodovou zeleninu.
- Okurky nakládačky sklízíme ve dvou až třídenních intervalech. Období sklizně trvá obvykle asi tři až šest týdnů. Jeho délku ovlivňuje počasí, zdravotní stav porostu, postupný výsev a také zvolená odrůda.
- Sesbírané okurky hned zpracujeme, vydrží jen dva tři dny, potom vadnou a kazí se. Je dobré hned po sklizni okurky roztřídit podle velikosti – malé zavaříme jako klasické nakládačky, z těch větších připravíme rychlokvašky.
-
Hmotnost 0,003 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm