Kukuřice cukrová TAURIS F1 10318
23 Kč
Odrůda kukuřice vhodná pro přímý výsev. Vytváří velké klasy se žlutobílými zrny. Sklízí se v mléčné zralosti. Vhodná pro přímý konzum nebo konzervování.
Není skladem
-
Kukuřice cukrová
Zea mays L.
TAURIS F1
Odrůda kukuřice vhodná pro přímý výsev. Vytváří velké klasy se žlutobílými zrny. Sklízí se v mléčné zralosti. Vhodná pro přímý konzum nebo konzervování.
Obsah: 7 g
Výsev: květen
Spon: 60 x 25 cm
Vegetační doba: 90 – 100 dnů
Sklizeň: červenec – září
Jak pěstovat kukuřici:
- Vyséváme osivo přímo na připravený záhon během května.
- Počítáme s tím, že kukuřice je mohutná rostlina a potřebuje dostatek místa, pěstební spon by tedy měl být minimálně 40 x 40 cm.
- Semínka můžeme vysévat po dvou s tím, že po vyklíčení je podle potřeby vyjednotíme na jednu rostlinu.
- Vysévat můžeme i do řádků vzdálených od sebe asi 60 cm, vzdálenost semen v řádku má být 25 cm.
- Kukuřice potřebuje slunné stanoviště, na půdu nemá zvláštní nároky. Zálivka v létě podpoří vývin mohutných klasů a šťavnatých semen.
- Klasy sklízíme v tzv. mléčné zralosti, kdy jsou zrna ještě měkká, použít je ale možné i zralejší kukuřice.
Výživové hodnoty: Kukuřičná zrna mají neobvykle vysoký obsah vitaminu skupiny B, a to zejména thiaminu (B1), biotinu (B3), kyseliny pantotenové (B5) a kyseliny listové (B9). Z minerálních látek jsou v kukuřici zastoupeny hlavně draslík, vápník, železo, hořčík, selen, zinek a mangan. Nalezneme v ní též mnoho vlákniny, bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Značný podíl cukru (glukózy) je zdrojem energie pro naši vitalitu jak tělesnou, tak mentální.
Kuchyňské zpracování: V kuchyni upravujeme buď palice vcelku, nebo jednotlivá zrna. Palice konzumujeme syrové i vařené v osolené vodě, dušené na másle či grilované. Kukuřičná zrna (čerstvá, sterilovaná či mražená) jsou oblíbenou přísadou do míchaných salátů, zeleninových příloh, směsí a polévek
Skladování: Kukuřice cukrová je určena pro přímou spotřebu, dá se však také dobře zamrazit.
-
Hmotnost 0,007 kg Rozměry 16 × 8 × 0,5 cm