Brokolice RAMOSO CALABRESE 10026
17 Kč
Odrůda tvoří kompaktní středovou růžici o průměru až 20 cm a hmotnosti až 600 g. Vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu. Je bohatá na vitamíny, především C a E.
Není skladem
-
Brokolice
Brassica oleracea convar. botrytis var. cymosa
RAMOSO CALABRESE
Odrůda tvoří kompaktní středovou růžici o průměru až 20 cm a hmotnosti až 600 g. Vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu. Je bohatá na vitamíny, především C a E.
Obsah: 0,6 g
Výsev: únor – březen, přímy výsev: duben – červen
Výsadba: březen – duben
Spon: 50 x 50 cm
Sklizeň: červen – říjen
Výživové hodnoty: Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny. V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Zdroj: Wikipedie
Kuchyňské zpracování: Brokolici lze v kuchyni připravovat mnoha způsoby. Lze ji vařit v páře, dusit, smažit, zapékat, použít jako nádivku nebo zpracovat do polévek, omáček, zeleninových směsí, pomazánek, suflé, nákypů, salátů. Výborně se hodí jako lehká příloha k masu a využivána je ve vegetariánské kuchyni. Při vaření brokolice odstraníme zápach tím, že do vody kápneme trochu citrónové šťávy nebo mléka.
Skladování: Čerstvou brokolici skladujeme na chladném, suchém, stinném místě nebo v lednici. Mraženou ukládáme do mrazáku při alespoň – 18 °C. Po rozmražení není vhodné ji znovu zamrazovat.
-
Hmotnost 0,003 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm