Meloun cukrový EMIR F1 2105_4
34 Kč
Cukrový meloun s velkými, podlouhlými, na povrchu síťovanými plody bez vystouplých žeber. Dužnina je sytě růžová, sladká a aromatická. Je vhodný i pro pěstování ve fóliových krytech.
-
Meloun cukrový
Cucumis melo L.
EMIR F1
Cukrový meloun s velkými, podlouhlými, na povrchu síťovanými plody bez vystouplých žeber. Dužnina je sytě růžová, sladká a aromatická. Je vhodný i pro pěstování ve fóliových krytech.
Obsah: 20 s
Výsev: březen – duben
Výsadba: květen – červen
Spon: 120 x 60 cm
Sklizeň: konec července – září
Jak pěstovat meloun cukrový:
- Pořiďte si vlastní sazenice. Trvá to zhruba šest týdnů, melouny tedy stačí vysévat běhen března a dubna. Použijte k tomu agro perlit nebo výsevní substrát, později je opatrně přepikýrujte do květináčů. Anebo je můžete předpěstovávat přímo v sadbovačích či kelímcích.
- Vyberte pro meloun plně osluněné místo na zahradě. Rostlinu přihnojte chlévskou mrvou nebo dobře rozloženým kompostem.
- Ven je vysazujte během května a června. Pod melouny můžete položit černou netkanou textilií, není to ale podmínkou.
- Dodržujte spon 120 x 60 centimetrů.
- Sazenice jsou při výsadbě malé, ale jde o liánovitou rostlinu, která se rychle rozrůstá. Budou-li melouny blízko u sebe, porost se zahustí, sníží se výnos a zkomplikuje sklizeň.
- Můžete ho pěstovat i v pařeništi, fóliovníku či skleníku. V době kvetení však musíte do těchto prostor zajistit přístup opylovačům – včelám či čmelákům. Vysaďte proto melouny co nejblíže ke dveřím, oni si je najdou.
- Meloun není odolný k plísni okurkové, pokud ji na listech objevíte, zvolte stejný postřik jako na okurky.
- Sklízejte až plně vyzrálé plody. Pokud musíte plod utrhnout dříve, nechte jej pár dní dozrát v teple na slunci.
Výživové hodnoty: Meloun je zdravá potravina, plná antioxidantů, vitaminů a minerálních látek. Na 100 g melounu připadá pouze 7 g jednoduchých cukrů (zejména fruktózy). Meloun je, podobně jako rajčata, složen z 94 % z vody. Spolehlivě zažene žízeň. Z dalších složek je zdrojem vitaminů A, C a B, železa, vápníku a kyseliny listové.
Kuchyňské zpracování: Cukrový meloun se výborně hodí do ovocných salátů, k sušené šunce, do marmelád, kompotů, limonád, k zavařování, do koláčů, dortů – Osvěžující melounový dort, ovocných krémů, zmrzlin, studených letních polévek – Letní melounová polévka.
-
Hmotnost 0,003 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm