Cibule kuchyňská AGOSTANA – bílá, jarní 0502
22 Kč
Výnosná pozdní odrůda bílé cibule s jasně bílo-stříbřitou barvou a to jak slupky, tak i uvnitř. Udržuje si velmi jednotný tvar. Při krájení zůstává cibule kompaktní a nerozpadá se. Je určena pro přímou spotřebu, krátkodobé skladování i průmyslové zpracování. Tolerantní k plísni cibulové.
-
Cibule obecná
Allium cepa / Cibula
AGOSTANA – bílá
Výnosná pozdní odrůda bílé cibule s jasně bílo-stříbřitou barvou a to jak slupky, tak i uvnitř. Udržuje si velmi jednotný tvar. Při krájení zůstává cibule kompaktní a nerozpadá se. Je určena pro přímou spotřebu, krátkodobé skladování i průmyslové zpracování. Tolerantní k plísni cibulové.
Obsah: 1,00 g
Hnojení: N 100 kg N / ha P 100 kg P2O5 / ha K 200 kg K2O / ha HTS: 4 – 5 g v 1 g: 150 – 250 semen Na 10 m2 přímého výsevu je třeba 4,5 až 5,5 g osiva Výsevek: 4 – 6 kg / ha do řádků Výsev: únor až duben Pěstování cibule z přímých výsevů.
Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Zařazujeme ji do druhé až třetí tratě s dobrou zásobou živin, s pH minimálně 5,5. Vyséváme co nejdříve na jaře, aby semena měla dostatek vláhy, do řádků 30 – 35 cm vzdálených, do hloubky 2-3 cm. V řádku jednotíme podle potřeby na 4 – 5 cm. V průběhu vegetace věnujeme pozornost kultivaci s cílem udržet provzdušněnou strukturu půdy. Závlaha je vhodná, ale pouze do poloviny července. V uzavřených polohách a ve vlhčím období vyžaduje cibule od poloviny června ochranu fungicidy proti plísni cibulové. Sklízíme, když je nať z poloviny rostlin polehlá a cibule mají žlutohnědou slupku. Dosoušíme na záhonech nebo na roštech.
Pěstování cibule ze sazečky.
K této technologii pěstování jsou vhodné zejména odrůdy ŠTUTGARTSKÁ a VŠETANA. Pro předpěstování sazečky vyséváme osivo od března do poloviny dubna hustě do řádků. Na 10 m2 potřebujeme přibližně 100 g osiva. V době, kdy cibulky dosáhnou sílu tužky, porost vytrháme a necháme na slunci zatáhnout. Optimální teplota pro skladování je do 5°C nebo nad 15°C. Příští rok sazečku vysazujeme na záhon brzy z jara tak, aby konec krčku mírně vyčníval nad povrch záhonu. Na metr čtvereční vysazujeme 100 – 300 g cibulek ve sponu 20 x 8 – 10 cm. Cibule pěstované ze sazečky mají oproti přímo setým cibulím horší skladovatelnost, ale podstatně ranější sklizeň.Zdroj dat: SEMO a.s. Smržice
-
Hmotnost 0,005 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm