Cibule kuchyňská HIBERNA – ozimá, žlutá 10049
17 Kč
Odrůda ozimé cibule, kterou vyséváme v srpnu a sklízíme mezi červnem a červencem následujícího roku. Je vhodná pro svazkování a ořez.
4 skladem
-
Cibule obecná
Allium cepa / Cibula
HIBERNA – ozimá
Výnosná ozimá odrůda s velkou kulovitou až mírně ploše kulovitou cibulí se středním až silnějším krčkem. Dužnina je bílá, pevná, jemné, velmi dobré cibulovité chuti. Cibule je obalená suknicemi žlutohnědé až bronzově hnědé barvy s tmavším žilkováním. Rostliny dobře přezimují. Lze ji sklidit jako cibuli s natí – zelenačku, jako čerstvou i suchou. Vegetační doba je od ledna do sklizně cibule s natí 163 dní, do sklizně čerstvé cibule 185 dnů a suché 205 dnů. Je krátkodobě skladovatelná.
Obsah: 1,50 g
Výsev: srpen
Spon: 30 x 8 cm
Vegetační období: 250 – 270 dnů
Sklizeň: červen – červenec
Jak pěstovat ozimou cibuli:
- Vysévat je třeba nejdéle v polovině srpna, aby rostliny před zimou dorostly do optimální síly (měly by být silné aspoň jako brko). Pozdější výsev výrazně zhoršuje šanci přezimování.
- Množství vysévaných semen by mělo být asi o třetinu vyšší ve srovnání s běžným výsevem.
- Záleží i na pozemku: zamokřené, v zimě ledem zamrzající stanoviště je naprosto nevhodné.
- Porost ozimé cibule na podzim nejednotíme, protože nelze předvídat charakter zimy.
- Je-li na jaře porost příliš hustý, vyjednocené rostliny můžeme využít jako sazenice na další plochu. Sazenice se dobře ujímají.
- Odrůdy ozimé cibule sklízíme už koncem května, používáme-li cibuli jako zelenačku, tedy s natí.
- Začátkem června pak sklízíme cibule v zataženém stavu.
- Loňská cibule ve skladech „dochází“ a čerstvá ještě nedorostla ani ze sazečky, natož pak z jarního výsevu. Čerstvá je proto k nezaplacení!
-
Hmotnost 0,005 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm